600 g tvarohu (alebo cottage syru)
4 veľké pečené zemiaky
8 lyžíc salsy
pažítka alebo jarná cibuľka
1 lyžica chilli korenia
himalájska soľ
1 lyžička koriandra
2 strúčiky cesnaku
4 ks paradajky
Zemiak:
Upečte zemiaky do zlatista. Medzitým si pripravte salsu.
Odrežte vrch upečeného zemiaka a vydlabte v ňom dieru. Naplňte zemiak tvarohom.
Salsu naneste na tvaroh a posypte najemno nakrájanou pažítkou.
Mexická salsa:
Paradajky sparíme a ošúpeme. Vyberieme z nich mäkký stred so semienkami a dužinu nasekáme najemno. Cesnak prelisujeme, koriander rozdrvíme na kašu. Paradajky podusíme, pridáme cesnak, koriander, chilli a trochu vody. Zvaríme do požadovanej hustoty omáčky.
K obedu môžete pridať ľubovoľne veľkú porciu hlávkového alebo ľadového šalátu.
4 porcie | doba prípravy 40 minút | 960 kJ / 229 kcal