1/2 kg červenej repy (čo najmenšej)
10 neolúpaných strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
čerstvý (sušený) rozmarín
6 lyžíc olivového oleja
3 lyžice balzamikového octu
Rúru predhrejeme na 200 stupňov.
Pripravíme si dlhší pás alobalu, tak aby sme pred pečením mohli jedlo celé zabaliť. Na alobal položíme repy, podľa veľkosti pokrájané na štvrtiny alebo polovice a neolúpané strúčiky cesnaku, soľ, korenie a rozmarín.
Začneme baliť do alobalu a tesne pred zabalením pridáme tekuté ingradiencie - olej a balzamikový ocot.
Zabalíme, utesníme, aby nám nevytiekla šťava. Urobte naozaj tesný alobalový balíček - bude vraj lepšia chuť.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 1 - 1,5hod. podľa veľkosti repy, tak aby bola po dopečení mäkká.
Po upečení môžte ešte posypať čerstvými bylinkami.
2 porcie | doba prípravy 90 minút | 998 kJ / 239 kcal