Červená repa podľa Jamieho Olivera

Výborná, zdravá, ľahká večera, hlavne ak znižujete hmotnosť.

Suroviny

1/2 kg červenej repy (čo najmenšej)
10 neolúpaných strúčikov cesnaku
soľ
čierne korenie
čerstvý (sušený) rozmarín
6 lyžíc olivového oleja
3 lyžice balzamikového octu

2
porcie
obtiažnosť
998 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 200 stupňov.


Pripravíme si dlhší pás alobalu, tak aby sme pred pečením  mohli jedlo celé zabaliť. Na alobal položíme repy, podľa veľkosti pokrájané na štvrtiny alebo polovice a neolúpané strúčiky cesnaku, soľ,  korenie a rozmarín.
Začneme baliť do alobalu a tesne pred zabalením pridáme  tekuté ingradiencie - olej a balzamikový ocot.
Zabalíme, utesníme, aby nám nevytiekla šťava. Urobte naozaj tesný alobalový balíček - bude vraj  lepšia chuť.

Dáme piecť do  vyhriatej rúry na 1 - 1,5hod. podľa veľkosti repy, tak aby bola po dopečení  mäkká.
Po upečení môžte ešte posypať čerstvými bylinkami.

2 porcie | doba prípravy 90 minút | 998 kJ / 239 kcal

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Tekvica hokaido s parmezánom
1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia

Vaše premeny

-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Jana Nováková

Život sa mi zmenil od základov