Tekvica hokaido s parmezánom

Tekvica obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3), veľké množstvo beta-karoténu a nájdeme v nej tiež často deficitný vápnik a železo. Obsahuje veľké množstvo draslíka, ktorý je potrebný pre zdravé srdce. Tekvica hokaido na seba viaže toxíny, robí dobre žalúdku, slezine a pankreasu.

Suroviny

100 g tekvice hokaido
10 g parmezánu
5 g olivového oleja
štipka byliniek (môže byť aj sušených, napr. ligurček)
štipka soli

1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido umyjeme (šupku nelúpeme), odkrojíme konce, rozkrojíme napoly, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky.

V miske rozmiešame olivový olej so soľou a sušeným korením, napr. ligurčekom, a parmezán nastrúhame najemno.

Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme tekvicu, potrieme ochuteným olejom, posypeme parmezánom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 15 minút, kým nie je tekvica mäkká, a podávame.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 492 kJ / 118 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
7,0 g
Sacharidy
9,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

10 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky s ratatouille
1
porcia
obtiažnosť
1714 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
10 minút
Hlavné jedlá
Brokolicové placky so šalátom
2
porcie
obtiažnosť
2249 kJ / porcia

Vaše premeny

Darina Mondeková

Dnes som ľahšia o 31 kg a je to super pocit!

Anton Škrtel

Nutriadapt vrelo odporúčam každému, lebo toto nie je diéta, ale zdravý životný štýl

Petra Wojnarová

Najväčšiu radosť mám z toho, že som sa pre svojho manžela stala znova atraktívnou, a aj keď ma nikdy v chudnutí nepodporil, teraz len chodí a chváli ma, čo som dokázala.