1 lyžica sezamového oleja
1 lyžica červenej thajskej kari pasty
2 strúčiky cesnaku
1 lyžica nastrúhaného zázvoru
300 g sójových výhonkov
1 červená paprika nakrájaná na prúžky
1 zväzok jarnej cibuľky
1 lyžica sójovej omáčky
listy koriandra
1 lyžica čerstvo nastrúhaného zázvoru na marinádu
4 prelisované strúčiky cesnaku na marinádu
1 lyžica trstinového cukru
1 lyžica dijonskej horčice
4 lyžice prírodnej sójovej omáčky
500 g BIO tofu natural nakrájaného na kocky
olivový olej na opekanie
Pripravte si marinádu zo zázvoru, cesnaku, cukru, horčice a sójovej omáčky.
Kocky tofu v nej nechajte marinovať aspoň 30 minút (môžete nechať v chladničke cez noc).
Pre Stir-fry metódu smaženia na malom množstve oleja vo wok panvici rozohrejte sezamový olej.
Pridajte karí pastu, niekoľko sekúnd miešajte, pridajte cesnak, zázvor a opäť zamiešajte.
Zeleninu dajte do panvice a za stáleho miešania nechajte osmažiť 1-2 minúty.
Zakryte a duste 5 minút, pokým zelenina zmäkne.
Primiešajte sójovú omáčku.
Medzitým nechajte tofu odkvapkať, marinádu uschovajte.
Tofu osmažte z oboch strán v troške rozohriateho olivového oleja. Hotové kúsky udržujte teplé, kým nebude zelenina mäkká.
Zostávajúcu marinádu pridajte k zelenine. Ochuťte soľou, podávajte s veľmi horúcim tofu a posypané koriandrom.
6 porcií | doba prípravy 30 minút | 1235 kJ / 295 kcal