Tvarohové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Lahodné ovocné knedlíčky s nižším obsahom tuku i cukru.

Suroviny

50 g mäkkého tvarohu
100 g detskej krupice alebo celozrnnej hrubej (špaldovej) múky
60 g masla
2 vajcia
1 lyžica medu
kôra z jedného citróna
štipka soli
500 g jahôd
1 téglik bieleho jogurtu
1-2 lyžice medu

4
porcie
obtiažnosť
1680 kJ / porcia

Postup

Očistíme jahody, pridáme 1 lyžicu medu a roztlačíme ich. Dáme chladiť do chladničky. Biely jogurt zmiešame s druhou lyžicou medu a tiež dáme chladiť. Zmäknuté maslo vymiešame so žĺtkami a lyžicou medu do peny, vmiešame krupicu alebo múku, soľ, tvaroh, postrúhanú citrónovú kôru a nakoniec opatrne sneh z bielkov. Cesto necháme desať minút odležať a potom lyžičkou tvarujeme malé knedličky (halušky), vkladáme do vriacej, mierne osolenej vody a varíme približne 5 minút. Na tanier nalejeme roztlačené jahody, na ne naaranžujeme knedličky a prelejeme jogurtom, ozdobíme mätou alebo medovkou.

 
 
 

4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1680 kJ / 402 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Pečená hruška
4
porcie
obtiažnosť
1333 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Pšenovo - makové guličky
4
porcie
obtiažnosť
731 kJ / porcia

Vaše premeny

Marta Hrušková

Neverila som, že to môžem dokázať.

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Iveta Kováčiková

Mám o tri konfekčné veľkosti menej!