40 g tortilly (1 ks)
80 g upečeného morčacieho mäsa (prsia)
20 g 12 % kyslej smotany
50 g 30 % eidamu
50 g paradajok
50 g šalátovej uhorky
20 g ľadového šalátu
5 lístkov čerstvej bazalky
Bazalku nasekáme nadrobno a zmiešame s kyslou smotanou. Týmto dressingom natrieme suchú tortillu, na ňu poukladáme na kúsky nakrájané morčacie mäso a nastrúhaný eidam. Pridáme na plátky nakrájanú paradajku, uhorku a šalát. Zatočíme a necháme na chvíľu zmäknúť v chladničke. Torttilu rozkrojíme napoly a zabalíme do krabičky.
TIP 1: Táto výdatná desiata je vhodná predovšetkým v situácii, keď školák nestíha obed alebo sa vracia neskoro domov. Napríklad, keď nemôže ísť na obed.
TIP 2: Táto desiata môže poslúžiť aj ako ľahší obed celej rodine.
TIP 3: Morčacie mäso môžeme nahradiť kockami syra.
1 porcia | doba prípravy 20 minút | 1710 kJ / 409 kcal
Vhodné pre celú rodinu, zdroj bielkovín