80 g lososa bez kože
2 ČL šťavy z citróna
150 g zelených fazuliek
10 g rozpusteného masla (ghí)
50 g bieleho smotanového jogurtu (min. 10% tuku)
2 g plnotučnej horčice
2 g medu
1 PL kôpru
štipka soli
štipka čierneho korenia
35 g quinoy
Lososa osolíme, okoreníme a pokvapkáme 1 ČL citrónovej šťavy. Pečieme na papieri na pečenie v rúre predhriatej na 200°C asi 15-20 minút.
Quinou uvaríme podľa návodu na obale.
Fazuľky varíme vo vriacej osolenej vode aspoň 3 minúty a potom ihneď prepláchneme studenou vodou, aby si zachovali zelenú farbu. Vrátime ich do hrnca a vmiešame do nich ghí.
Zmiešame spolu jogurt, horčicu, med, najemno nasekaný kôpor, soľ a korenie spolu so zvyšnou citrónovou šťavou a ľahko premiešame vidličkou.
Preliv nalejeme na steak z lososa a podávame s quinoou a fazuľkami.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 2099 kJ / 502 kcal
Vhodné pre športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny, nízky glykemický index