Rozpálíme si panvicu a pridáme olivový olej.
V miske rozšľaháme vajíčka a na malé kúsky pokrájanú šunku, mozzarellu, sušenú paradajku a bazalku. Okoreníme a vylejeme na panvicu.
Opekáme na miernom plameni z oboch stran, pokým nie je povrch zlatistý.
Podávame s cherry paradajkami ozdobené lískami bazalky a podľa chuti s plátkom celozrnného pečiva, knäckebrotu alebo len tak samotné.
TIP: V tomto recepte zámerne nepoužívame soľ. Vedeli ste, že podľa WHO je odporúčaná denná dávka soli maximálne 5 g? To zodpovedá jednej čajovej lyžičke. Soľ nájdeme i v potravinách ako je šunka, syry, pečivo, ale napríklad i bábovka alebo iné sladké pečivo. Teda tam, kde ju na prvý pohľad nevidíme. Vďaka použitej šunke v tomto recepte si teda ušetríme obsah soli a hlavne naše zdravie.