Tekvicová polievka so zázvorom

Suroviny

500 g tekvice Hokkaido
3-4 strúčiky cesnaku
vetvičky tymianu
soľ, korenie
10 g olivového oleja
cibuľa alebo šalotka
500 ml zeleninového vývaru
trochu nastrúhaného zázvoru alebo chill

3
porcie
obtiažnosť
477 kJ / porcia

Postup

Tekvicu Hokkaido nakrájajte na kocky, naskladajte do pekáča, osoľte, okoreňte, pokvapkajte 5 g olivového oleja, pridajte pár strúčikov nelúpaného cesnaku a vetvičky tymianu.

Pečte pri 180 ° C asi pol hodiny.

Na zvyšnom olivovom oleji orestujte na drobno nakrájanú cibuľu, pridajte upečenú tekvicu a zalejte vývarom. Nechajte variť asi 15 minút.

Upečený cesnak zbavte šupky a pridajte do polievky.

Nakoniec rozmixujte, dochuťte soľou, korením a štipkou strúhaného zázvoru. Miesto zázvoru môžete použiť tiež chilli.

Pre jemnejšiu chuť možno polievku zjemniť lyžicou bieleho jogurtu.

3 porcie | doba prípravy 45 minút | 477 kJ / 114 kcal

Tuky
4,0 g
Sacharidy
20,0 g
Bielkoviny
4,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Cícerová polievka
6
porcií
obtiažnosť
1262 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Hubový krém s krúpami
4
porcie
obtiažnosť
764 kJ / porcia

Vaše premeny

Michaela Pařízková

Veľa nových chutných jedál a kilogramy šli samy dole

Ivan Hudec

Upravil sa mi tlak a cukor

Helena Vyvlečková

Najhoršie bolo, že som si pomaly prestala dôverovať