250 g zemiakov
60 g šampiňónov
50 g červenej cibule
100 g červenej papriky
1 ČL olivového oleja
štipka soli
štipka korenia
2 ČL pažítky
1 ČL kôpru
2 PL kyslej smotany 8%
50 g rukoly
Rúru predhrejeme na 200 °C.
Zemiaky dobre očistíme a nakrájame na štvrtky. Na rovnaké kúsky nakrájame aj očistené šampiňóny, cibuľu a papriku. Všetko potom dobre premiešame s olejom, soľou a korením a vložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten vložíme do rúry a všetko pečieme približne 25 minút dozlatista.
Medzitým si umyjeme bylinky, nasekáme ich najemno a premiešame s kyslou smotanou. Hotovú pečenú zmes preložíme do misy, premiešame s natrhanou rukolou, pokvapkáme pripraveným dresingom a podávame.
1 porcia | doba prípravy 40 minút | 1469 kJ / 351 kcal
Vhodné pre vegetariánov, pre celú rodinu, zdroj vlákniny