200 g zemiakov (2 stredne veľké)
100 g žervé alebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónovej šťavy
hrsť čerstvého koriandra
štipka soli
Zemiaky umyjeme, v celku ich10 minút predvaríme vo vode, osušíme a vcelku ich upečieme v trúbe na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 30 minút pri teplote cca 190 °C. Rozrežeme ich po dĺžke na 2 častí, trošku vydlabeme a vydlabanú časť zemiaku roztlačíme vidličkou a zmiešame so žervé alebo Ricottou.
Zmesou naplníme zemiaky a podávame teplé s avokádovým dipom.
Dip si pripravíme z roztlačeného avokáda, soli, citrónovej šťavy a nasekaného koriandra.
1 porcia | doba prípravy 60 minút | 2420 kJ / 578 kcal
Vhodné precelú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny