1 kocka marinovaného tofu
1 žltá paprika
1 červená paprika
cherry paradajky
šampiňóny
1 červená cibuľa
Tofu, papriku, cibuľu a šampiňóny nakrájame na väčšie kocky. Na jednom konci špajle pomocou noža vytvoríme špičku. Napichujeme striedavo tofu, zeleninu, šampiňóny a paradajky. Grilujeme na grile alebo v rúre na papieri na pečenie. Až bude tofu po okrajoch chrumkavý a zelenina mäkká, môžeme servírovať. Podávame s jogurtovým dipom, ktorý vytvoríme tak, že zmiešame v miske všetky ingrediencie.
ČERVENÁ CIBUĽA: Cibuľa má silný antibakteriálny účinok, pomáha znižovať množstvo triglyceridov v krvi a tiež obsahuje flavonoidy, ktoré fungujú ako antioxidanty. Červená cibuľa sa hodí k tepelnej úprave a na grilovanie, skvelá je v tom, že teplom skaramelizuje a vytvorí prirodzene sladkú chuť.
2 porcie | doba prípravy 25 minút | 1108 kJ / 265 kcal