200 g morčacích pŕs
štipka soli, čierneho korenia
150 g šampiňónov
100 g póru
150 g červenej papriky
2 PL olivového oleja
300 g zemiakov
Morčacie prsia umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky, osolíme a okoreníme.
Očistíme šampiňóny a nakrájame na štvrtiny.
Zeleninu nakrájame na rovnako veľké kúsky.
Postupne všetko striedavo napichujeme na špajľu. Špíz vložíme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme zhruba 40 minút na 200 °C.
Medzitým si olúpeme zemiaky, nakrájame na kocky, uvaríme ich v osolenej vode domäkka a podávame ako prílohu.
2 porcie | doba prípravy 60 minút | 1753 kJ / 419 kcal
Vhodné pre: celú rodinu, športovcov, zdroj bielkovín