Králik na divoko

Skúste králika na iný spôsob. S koreňovou zeleninou a voňavými bylinkami. Na divoko so zelerom ho určite nepoznáte.

Suroviny

1 naporciovaný králik
2 mrkvy
3 stonky zeleru
2 petržleny
olej na opečenie - repkový
jalovec celý (borievka)
bobkový list
nové korenie
drvené korenie
soľ
vetvička tymiánu
vetvička rozmarínu
vetvička petržlenu na ozdobu
200 g drvených paradajok z plechovky
0,3 l bieleho polosuchého vína
0,5 l zeleninového vývaru

4
porcie
obtiažnosť
1163 kJ / porcia

Postup

Recept na králika à la sviečková nájdete tu.

Králika naporcujeme, osolíme a okoreníme. Vyberieme si hrniec, ktorý je vhodný aj do rúry, nakrájame nadrobno cibuľu a dozlatista orestujeme na troche olivového oleja. Mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na hrubšie kúsky, pridáme k cibuli a restujeme spoločne s celými borievkami, tymiánom a rozmarínom. Na takto upravenú zeleninu vložíme králika. Jednotlivé kusy mäsa opečieme zo všetkých strán dozlatista.
Všetko zalejeme vývarom a vínom. Pridáme drvené paradajky a pomaly privedieme k varu.
Vložíme do rúry a pečieme 1 1,5 hodiny v rúre vyhriatej na 160 °C. Neobraciame, mäso iba prelievame, prípadne podlievame.

Servírujeme porciu králika na väčšom množstve zeleniny poliatu vypečenou šťavou.

TIP: Ak by ste si chceli dať ku králikovi na koreňovej zelenine prílohu, určite sa skvele hodí napríklad ryža alebo zemiaky v šupke.

 

 

4 porcie | doba prípravy 120 minút | 1163 kJ / 278 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šošovicové kari
4
porcie
obtiažnosť
1649 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Filet z pražmy so šalátom z červenej šošovice
2
porcie
obtiažnosť
1514 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Iveta Kováčiková

Mám o tri konfekčné veľkosti menej!