2 polievkové lyžice olivového oleja
2 ks červenej cibule
3 polievkové lyžice karí pasty
1 ks čerstvej čili papričky
2 čajové lyžičky zázvoru
1 vetvičku čerstvého koriandra
3 stredné sladké zemiaky
400 g uvareného cícera
8 mäkkých paradajok
400 g listového špenátu
400 ml light kokosového mlieka
Na panvici rozohrejeme 2 polievkové lyžice olivového oleja.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na plátky. Restujeme, kým cibuľa nezmäkne.
Pridáme karí pastu a všetko spojíme.
Očistíme a najemno nakrájame chilli papričku, nastrúhame zázvor. Pridáme nadrobno nasekaný koriander. Sladké zemiaky nakrájame na 2 cm veľké kocky. Pridáme odkvapkaný cícer.
Paradajky nakrájame na drobné kúsky a pridáme do zmesi, ktorú ešte povaríme asi 10-15 minút.
Akonáhle sú sladké zemiaky mäkké, pridáme špenát.
Prilejeme kokosové mlieko a zredukujeme tekutinu tak, až zmes vytvorí omáčku.
Môžeme servírovať s nelúpanou ryžou, ktorú uvaríme štandardným spôsobom a dochutíme najemno nasekaným koriandrom.
TIP: Ak sa vám nedarí omáčku zahustiť, môžete časť pokrmu rozmixovať, čo zdravo nahradí klasické zahustenie múkou.
Sladké zemiaky
Tieto sladké zemiaky patria k jednému z najzdravších druhov zeleniny. Obsahujú okrem iného betakarotén, luteín, mnoho vlákniny a vitamín B6. Jeden stredný batát dodá telu cca 187 % odporúčanej dennej dávky betakaroténu. Ten je nevyhnutný pre správnu funkciu zraku a podporuje mladistvý vzhľad pleti. Batáty je možné používať ako pyré, do krémov, alebo na zahustenie omáčok. Vyskúšajte ich roztlačené s makom a javorovým sirupom. Nielen vaše deti si tieto „zdravšie šúľance“ zamilujú.
6 porcií | doba prípravy 60 minút | 1354 kJ / 324 kcal