1 morčacie prsia (vhodné na plnenie) cca 400 g
2 ks sušených paradajok
1 strúčik cesnaku
1 lyžica GHI (prepustené maslo)
1 lyžica olivového oleja
3 stonky zelenej špargle
1 lahôdková cibuľka
1 mozzarella light
vetvička rozmarínu
Morčacie prsia umyte a osušte. Ostrým špicatým nožom v ňom vytvorte otvor pre plnenie. Na oleji a masle orestujte cesnak a jarnú cibuľku, pridajte špargľu pokrájaný na kolieska, sušené paradajky a rozmarín. Všetko duste pod pokrievkou približne 10 minút. Hneď ako zmes vychladne, okoreňte ju čerstvo mletým korením a natrhajte do nej kúsky mozzarelly. Takto vzniknutou zmesou naplníme morčacie prsia. Naplnené vložte do zapekacej misky a pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 35 - 45 minút, podľa typu rúry. Ako prílohu odporúčame zemiaky v šupke.
ŠPARGĽA: Je to rastlina bohatá na vitamín C, E, kyselinu listovú aj draslík. Má len veľmi nízky obsah kalórií a vysoký obsah mikroživín a vlákniny. Je vhodná do redukčného i racionálneho jedálnička. Pre jeho schopnosť znižovať krvný tlak je vhodná najmä pre ľudí, ktorí sa na VKT liečia. Na jar je plná energie a navyše podporuje dobré trávenie. Špargľa je známa aj pre svoje afrodiziakálne účinky.
Mozzarella light - má iba 8,5 g tuku oproti klasickej verzii, ktorá obsahuje až 20 g v 100 g. Klasická verzia vám v jednej guľôčke poskytne takmer 2/3 odporúčanej dennej dávky tuku. Čo nie je to pravé, ak sa práve snažíte chudnúť. Mozzarella je jedna z mála výrobkov, pri ktorej je light verzia tou správnou voľbou! A to nielen pri redukčnom jedálničku. Chuťou to určite nespoznáte.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 907 kJ / 217 kcal