NA ZÁKLAD:
100 g mletých mandlí - lúpaných
1,5 polievkovej lyžice kokosového oleja
5 ks datlí
1 polievková lyžica vody
NA KOKOSOVÚ NÁPLŇ:
100 g tuhého kokosového krému alebo kokosového mlieka
2 polievkové lyžice javorového sirupu
0,5 banánu
1 polievková lyžica kokosového oleja
1 polievková lyžica (rastlinného) mlieka
NA OZDOBU:
14 jahôd - okolo 150 g
Vykôstkujte datle a spolu s ostatnými ingredienciami ich zmixujte, kým nevznikne hladká hmota. Na pomúčenej doske (pohánkovou múkou) si z hmoty vyvaľkajte placku hrubú asi 1 cm. Predhrejte rúru na 150 ° C. Vytrite formičky na muffiny kokosovým olejom a vyrežte kolieska (môžete použiť napríklad pohárik) natlačte ich do muffinov a pečte asi 15 minút, akonáhle začnú zlatnúť. Vyberte ich a nechajte na plechu vychladnúť.
Na kokosový krém zmiešajte spolu všetky ingrediencie v kuchynskom mixéri a mixujte dostatočne dlho. Potrebujeme skutočne jemnú a krémovú konzistenciu. Vezmite vychladnuté košíčky a každý naplňte asi lyžicou krému. Ozdobte plátkami jahôd, malín alebo čučoriedok. Dajte asi na dve hodiny stuhnúť do chladničky.
TIP: Dezerty s obsahom tuku z orechov - Dezert s vyšším obsahom zdravých tukov vás uspokojí a zasýti na dlhý čas a nemusí byť ani príliš sladký. Preto, ak vás neustále prenasleduje pocit hladu alebo chuti, môžete si dať napríklad hrsť orechov. Tie vám pomôžu ustáliť hladinu cukru v krvi a zasýtia vás na dlho. Také sú často aj raw dezerty alebo torty, kde základ tvoria práve orechy a krémy z orechov. Výhodou je, že takých dezertov nezjete príliš veľa.
4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1235 kJ / 295 kcal