Jahodovo-malinové trifle

S príchodom letných dní je sezóna jahôd v plnom prúde a my ich môžeme zužitkovať rôznymi spôsobmi. Jahody nielen že skvele chutia, sú tiež zdrojom vitamínu C a antioxidantov, vďaka čomu podporujú imunitný systém. Ide o nízkokalorickú pochúťku, ktorá je pri chutiach na sladké výbornou voľbou – samozrejme ich treba konzumovať s rozumom. Vyskúšajte ich napríklad v kombinácii s malinami práve v tomto sviežom dezerte, ktorý je tiež dobrým zdrojom plnohodnotných bielkovín a vlákniny, a jeho chuť vám vykúzli úsmev na tvári.

Suroviny

250 g nízkotučného tvarohu
150 g bieleho jogurtu
70 g smotanového dezertu Lipánek
100 g jahôd
100 g malín
100 g čokoládovej granoly
2 ČL strúhaného kokosu

4
porcie
obtiažnosť
1045 kJ / porcia

Postup

Na jahodovo-malinové trifle si zmiešame v miske nízkotučný tvaroh, biely jogurt a jeden smotanový dezert typu Lipánek.

Jahody nakrájame na menšie kúsky a maliny prepolíme. Ovocie spolu trochu roztlačíme v miske, aby pustilo šťavu.

Do pohárov najskôr dáme približne tri lyžičky tvarohovej zmesi, ďalej časť roztlačených malín a jahôd a posypeme čokádovou granolou. V tomto poradí pokračujeme do spotrebovania všetkých ingrediencií a zakončíme vrstvou tvarohu.

Ozdobíme strúhaným kokosom, ktorý kúzlo leta ešte umocní.

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 1045 kJ / 250 kcal

Vhodné pre celú rodinu, pre vegetariánov

Tuky
14,0 g
Sacharidy
23,0 g
Bielkoviny
14,5 g
Vláknina
5,2 g

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Pšenovo - makové guličky
4
porcie
obtiažnosť
731 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Veľkonočné menu
Veľkonočný baránok s orieškami
15
porcií
obtiažnosť
707 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Kozáková

Ako som sa už nemohla na seba pozerať...

Peter Polák

Jedol som nepravidelne, väčšinou som bol celý deň v práci bez jedla a večer si doprial „hody“

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?