100 g celozrnnej múky špaldovej hladkej
mlieko čerstvé 50 ml
1 vajce
1 lyžička trstinového cukru (asi 5g)
1 lyžička prášku do pečiva bez fosfátov
vanilka, škorica
lyžica kokosového tuku na potretie panvice
cca 100 g stredne tučného tvarohu
100 g ovocia
Všetky prísady zmiešajte, prípadne vyšľahajte šľahačom a cesto nechajte 10 minút odpočinúť.
Cesto by malo byť mierne tekuté, aby sa dali tvoriť na panvici lievance naberačkou, ale nie príliš tekuté.
Panvicu jemne potrite kokosovým tukom, rozpáľte a lievance hrubé asi 0,5 - 1 cm opečte z oboch strán.
Tvaroh v miske rozmiešajte s lyžičkou mlieka, môžete dochutiť škoricou a natrite na lievance. Ozdobte akýmkoľvek ovocím - vynikajúce sú maliny, čučoriedky alebo jahody.
Lievance budú parádnymi raňajkami cez víkend, potešíte určite seba i partnera alebo kamarátku.
2 porcie | doba prípravy 20 minút | 900 kJ / 215 kcal