KORPUS:
8 datlí
1,5 hrnčeka orechov (vlašské, para, mandle)
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
NÁPLŇ:
9 datlí
1/4 hrnčeka kokosového oleja
1 veľké avokádo
1 banán
6 PL karobového prášku (môže byť aj kakao)
štipka vanilky
KORPUS:
Rozmixujte suroviny na korpus tak, aby sa po stlačení medzi prstami lepili k sebe, vložte do tortovej formy. Dlaňou utlačte a upravte rovnomerne po celej forme.
NÁPLŇ:
Datle namočte. V mixéri ich spolu s ostatnými ingredienciami pre náplň nechajte vypracovať do hladkej hmoty (ak nemáte kokosový olej, dá sa použiť aj sójová smotana, prípadne voda).
Hmotu nalejte na pripravený korpus vo forme, uhlaďte. Môžete ozdobiť kúskami čerstvého alebo mrazeného ovoacia. Dajte do chladničky či mrazničky stuhnúť.
Tortu nezabudnite chvíľu (asi štvrť hodiny) pred plánovaným podávaním z mrazničky vybrať.
8 porcií | doba prípravy 20 minút | 942 kJ / 225 kcal