Bulgurový šalát s reďkovkam

Tip na rýchly, zdravý a sýty jarný šalát.

Suroviny

100 g bulguru
1 zväzok reďkoviek
3 stonky zeleru
1 lyžica jablčného octu
2 lyžice olivového oleja
soľ
korenie
1/2 krabičky žeruchy

4
porcie
obtiažnosť
572 kJ / porcia

Postup

Bulgur uvaríme vo vode cca 10 minút, scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Dôkladne očistené a umyté reďkovky nakrájame na kolieska, zeler na kocky.

Z octu a oleja pripravíme zálievku, ktorú ochutíme soľou a korením.

Bulgur zmiešame so zeleninou, zalejeme zálievkou a môžeme podávať.

4 porcie | doba prípravy 15 minút | 572 kJ / 137 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Gratinovaná špargľa so syrom
1
porcia
obtiažnosť
498 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Šaláty
Tuniakový šalát
4
porcie
obtiažnosť
1045 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Martin Méry

Schudol som dve konfekčné veľkosti

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla