300 g karfiolu
125 g odtučneného tvarohu
5 varených vajec
1 lyžica kyslej smotany
2 stredne veľké kyslé uhorky
1 lyžica horčice
½ menšej cibule
jarná cibuľka
bylinky na ozdobenie
Najprv si pripravíme karfiol, buď na pare alebo karfiol dáme do vriacej vody a varíme menšie ružičky cca 10 minút (nemusí byť úplne mäkký). Medzitým si olúpeme a nakrájame uvarené vajcia (ako na zemiakový šalát), nadrobno nakrájame kyslé uhorky, pólku cibule a vňať z jarnej cibuľky. V miske si pripravíme dressing z tvarohu, 2 lyžíc vody, horčice a kyslej smotany a postupne pridáme všetky ingrediencie. Na záver pridáme uvarený, vychladnutý a na malé kúsky nakrájaný karfiol a všetko opatrne a zľahka premiešame. Môžeme dozdobiť petržlenovou vňaťou alebo jarnými bylinkami.
NIEČO NAVYŠE: Tento ľahký šalát si môžete dať napr. na desiatu s celozrnným pečivom či knäckebrotom alebo len tak samotný, napríklad ako predjedlo. Skvele sa hodí aj ako príloha k mäsu. Pre nízky obsah sacharidov je vhodný aj na večeru.
4 porcie | doba prípravy 25 minút | 677 kJ / 162 kcal