3 PL repkového oleja
500 g zeleru
1 väčšie jablko
2 štipky soli
hŕstka čerstvého tymiánu
1 väčšia cibuľa
200 ml bieleho suchého vína
750 ml kuracieho vývaru
štipka čierneho korenia
Rúru rozohrejeme na 180 °C a plech potrieme časťou oleja.
Zeler a olúpané jablko očistíme a nakrájame na menšie kocky. Nakrájané kúsky preložíme na plech, osolíme a dobre premiešame. Pridáme bylinky a vložíme do rúry. Pečieme do zozlatnutia.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci necháme rozpáliť zvyšok oleja a pridáme nakrájanú cibuľu. Restujeme dozlatista. Následne pridáme upečený zeler s jablkom, zalejeme vínom a necháme odpariť alkohol. Pridáme vývar, soľ, čierne korenie a privedieme do varu.
Hrniec odstavíme zo zdroja tepla a pomocou tyčového mixéra rozmixujeme polievku dohladka. Pokiaľ je polievka veľmi hustá, prilejeme vodu a dobre premiešame.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1014 kJ / 242 kcal
Vhodné pre vegetariánov, pre vegánov, zdroj vlákniny, zdroj minerálnych látok a vitamínov