Fresh polievka z mrkvy

Mrkvová polievka so zázvorom a pomarančovým freshom dodá energiu aj dobrú náladu. Pre jej farbu si ju obľúbia nielen malí ale i veľkí.

Suroviny

1 kg mrkvy
1-2 petržleny
1 stredná cibuľa
2 polievkové lyžice masla
1 lyžička mletej rímskej rasce
cca 2 cm nastrúhaného zázvoru
vytlačená šťava z jedného pomaranča
750 ml vody
150 ml mandľovej smotany
2 PL píniových orieškov
extra panenský olivový olej
petržlenová vňať

4
porcie
obtiažnosť
1187 kJ / porcia

Postup

Cibuľu nakrájame na kocky, mrkvu petržlen očistíme nožom a nahrubo nasekáme. Na masle vo veľkom hrnci smažíme cibuľu s mrkvou petržlenom.

Hneď ako cibuľka zmäkne a bude osmažená dozlatista, pridáme rímsku rascu, pomarančovú šťavu, najemno nastrúhaný zázvor a necháme ešte pár minút spolu orestovať, aby sa chute prepojili. Prilejeme vodu, privedieme do varu a varíme, kým mrkva nebude dostatočne mäkka, aby sa dala rozmixovať.

Tyčovým mixérom vytvoríme hladký krém. Zjemníme smotanou a ešte krátko povaríme. Podávame pokvapkané extra panenským olivovým olejom, posypané píniovými orieškami, ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.

 

PÍNIOVÉ ORIEŠKY - Pínie sa neprávom nazývajú oriešky, lebo v skutočnosti to sú semienka borovice. Vďaka obsahu vitamínu B1 a esenciálnych mastných kyselín sú vhodným pomocníkom pri poruchách nervovo sústavy. Pomáhajú proti stresu odporúčajú sa konzumovať pri psychickom vypätí. Tiež sú napríklad základom talianskeho bazalkového pesta.

4 porcie | doba prípravy 40 minút | 1187 kJ / 284 kcal

Tuky
0,0 g
Sacharidy
0,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
0,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Polievky
Polievka z medvedieho cesnaku a vajíčka
2
porcie
obtiažnosť
981 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Miňová

Postupne som musela vymeniť celý šatník :)

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Lýdia Kožiková

Konečne som sa dozvedela čo a kedy jesť