Tekvicový krém

Suroviny

1 väčšia tekvica
5 g zázvoru
rozmarín, 1 veľký vetvička
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
4 PL bieleho jogurtu
korenie podľa chuti

4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia

Postup

Ošúpte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky, potom ju dajte do misy.

Rozmarín, zázvor a cesnak dôkladne nasekajte, zmiešajte s olivovým olejom, korením a pridajte do tekvice.

Všetko  dobre  premiešajte a dajte do pekáča s vekom.

Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 20 minút.

 

Po upečení zmixujte do krémovej konzistencie.

V prípade, že krém je príliš tuhý, môžete pridať trochu vody.

Tekvicový krém  nalejte do tanierov.

Na každú porciu môžete pridať lyžicu jogurtu alebo aj nasucho opečené tekvicové jadierka.

Ozdobte malou vetvičkou rozmarínu.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 640 kJ / 153 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Batátový krém s marinovaným tempehom
4
porcie
obtiažnosť
1568 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Jemný hráškový krém
5
porcií
obtiažnosť
1026 kJ / porcia

Vaše premeny

Jitka Zápotočná

Doteraz sa mi podarilo schudnúť 26 kg

Dávid Kutej

Bál som sa, či nejde o ďalšiu diétu v prášku

Kristína Lacinová

Kristínka na naučila ako si pripravovať jedlo, ako sa stravovať a ako čeliť nástrahám v stravovaní