1 väčšia tekvica
5 g zázvoru
rozmarín, 1 veľký vetvička
2 strúčiky cesnaku
2 PL olivového oleja
4 PL bieleho jogurtu
korenie podľa chuti
Ošúpte tekvicu, odstráňte semienka a nakrájajte na malé kocky, potom ju dajte do misy.
Rozmarín, zázvor a cesnak dôkladne nasekajte, zmiešajte s olivovým olejom, korením a pridajte do tekvice.
Všetko dobre premiešajte a dajte do pekáča s vekom.
Pečte pri teplote 200 ° C po dobu asi 20 minút.
Po upečení zmixujte do krémovej konzistencie.
V prípade, že krém je príliš tuhý, môžete pridať trochu vody.
Tekvicový krém nalejte do tanierov.
Na každú porciu môžete pridať lyžicu jogurtu alebo aj nasucho opečené tekvicové jadierka.
Ozdobte malou vetvičkou rozmarínu.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 640 kJ / 153 kcal