Teľací plátok s dusenou brokolicou a zemiakovými dukátmi s rozmarínom

Teľacie mäso je zdrojom bielkovín, brokolica je bohatá na kyselinu listovú a zemiakové dukáty zase netradičnou prílohou. Skvelá kombinácia, ktorou ohromíte svojich blízkych, napríklad pri nedeľnom obede.

Suroviny

4 teľacie plátky
4 lyžice prepusteného masla ghee
2 lyžice repkového oleja
8 ks menších zemiakov
1 brokolica rozdelená na malé ružičky
½ citróna
soľ
čierne korenie
pár lístkov šalvie
vetvička rozmarínu

4
porcie
obtiažnosť
1448 kJ / porcia

Postup

Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme.

Zemiaky si nakrájame na rovnako veľké, asi 5 mm široké kolieska a pokvapkáme olejom. Poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pridáme rozmarín a dáme piecť do rúry na 240 °C.

Brokolicu povaríme asi 5 min v osolenej vode. Keď je uvarená, musíme ju cez sitko prepláchnuť ľadovou vodou, aby si zachovala sýto zelenú farbu.

Mäso orestujeme na panvici na ghee masle z oboch strán, vyberieme a pridáme lístky šalvie. Pokvapkáme pár kvapkami citrónovej šťavy a podávame s dozlatista opečenými dukátmi, ružičkami varenej brokolice a preliate maslovým výpekom.

 

4 porcie | doba prípravy 20 minút | 1448 kJ / 346 kcal

Nízky GI, zdroj bielkovín, vhodné pre diabetikov

Tuky
16,0 g
Sacharidy
24,0 g
Bielkoviny
0,0 g
Vláknina
3,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stopkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
1979 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Obedový šalát s lososom, avokádom, olivami a špargľou
1
porcia
obtiažnosť
2548 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Hrkalová

Konečne mám hmotnosť, ktorú som si priala

Marian Kamenicky

Hlavné je zlepšenie zdravotného stavu, postava je benefit

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál