Pečené zemiaky v šupke s Ricottou a avokádovým dipom

Zemiaky pripravované v šupke sú vhodnejšie ako olúpané pre vyšší obsah vitamínov a minerálnych látok, ktoré sa skrývajú práve pod šupkou. Žervé dodá krémovosť a bielkoviny, avokádom doplníte zdravé tuky a máte skvelý, ľahký a veľmi jednoducho pripravený obed.

Suroviny

200 g zemiakov (2 stredne veľké)
100 g žervé alebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónovej šťavy
hrsť čerstvého koriandra
štipka soli

1
porcia
2420 kJ / porcia

Postup

Zemiaky umyjeme, v celku ich10 minút predvaríme vo vode, osušíme a vcelku ich upečieme v trúbe na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 30 minút pri teplote cca 190 °C. Rozrežeme ich po dĺžke na 2 častí, trošku vydlabeme a vydlabanú časť zemiaku roztlačíme vidličkou a zmiešame so žervé alebo Ricottou.

Zmesou naplníme zemiaky a podávame teplé s avokádovým dipom.

Dip si pripravíme z roztlačeného avokáda, soli, citrónovej šťavy a nasekaného koriandra.

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 2420 kJ / 578 kcal

Vhodné precelú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
40,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bielkoviny
18,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Karbonátky z červenej šošovice
4
porcie
obtiažnosť
1367 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninové placky a zemiakovo-zelerová kaša
2
porcie
obtiažnosť
1677 kJ / porcia

Vaše premeny

Monika Miňová

Postupne som musela vymeniť celý šatník :)

Jaroslav Koťátko

Mojou motiváciou bola zmena stravovacích návykov

Zuzana Oravcová

Pod vedením odborníkov som za šesť mesiacov schudla 8 kg