Pečené zemiaky v šupke s Ricottou a avokádovým dipom

Zemiaky pripravované v šupke sú vhodnejšie ako olúpané pre vyšší obsah vitamínov a minerálnych látok, ktoré sa skrývajú práve pod šupkou. Žervé dodá krémovosť a bielkoviny, avokádom doplníte zdravé tuky a máte skvelý, ľahký a veľmi jednoducho pripravený obed.

Suroviny

200 g zemiakov (2 stredne veľké)
100 g žervé alebo Ricotty
½ avokáda
1 ČL citrónovej šťavy
hrsť čerstvého koriandra
štipka soli

1
porcia
2420 kJ / porcia

Postup

Zemiaky umyjeme, v celku ich10 minút predvaríme vo vode, osušíme a vcelku ich upečieme v trúbe na plechu vyloženom papierom na pečenie cca 30 minút pri teplote cca 190 °C. Rozrežeme ich po dĺžke na 2 častí, trošku vydlabeme a vydlabanú časť zemiaku roztlačíme vidličkou a zmiešame so žervé alebo Ricottou.

Zmesou naplníme zemiaky a podávame teplé s avokádovým dipom.

Dip si pripravíme z roztlačeného avokáda, soli, citrónovej šťavy a nasekaného koriandra.

 

1 porcia | doba prípravy 60 minút | 2420 kJ / 578 kcal

Vhodné precelú rodinu a vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
40,0 g
Sacharidy
42,0 g
Bielkoviny
18,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Cícerová sekaná
8
porcií
obtiažnosť
1466 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Quinoa s pečenou tekvicou
4
porcie
obtiažnosť
885 kJ / porcia

Vaše premeny

Dana Krištáková

Tušila som, že, keď zhodím pár kíl môjmu telu sa uľaví.

Peter Javor

Cesta bola tŕnistá, ale výsledok perfektný

Milena Vogeltanzová

Po klasických diétach išli kilá znovu hore, niekedy ešte viac ako som schudla