Tekvicovo-mrkvová bábovka s orechmi

Suroviny

120 g tekvice hokkaido
1 stredne veľká mrkva
2 vajcia
50 ml obilného "mlieka"
50 g vlašských orechov
100 g hladkej špaldovej múky
1/2 prášku do pečiva bez fosfátov
2 polievkové lyžice medu
2 lyžice kokosového oleja

8
porcií
obtiažnosť
561 kJ / porcia

Postup

 Tekvicu a mrkvu umyte, mrkvu olúpte. Tekvicu Hokkaido netreba lúpať.

Obidve zeleniny nastrúhajte, vmiešajte nasekané orechy, vajcia, mlieko, med a premiešajte.

Postupne pridávajte celozrnnú špaldovú múku, kypriaci prášok a nakoniec repkový olej.

Cesto vlejte do formy a pečte v rúre predhriatej na 180C do zlatista asi 20 minút.

8 porcií | doba prípravy 60 minút | 561 kJ / 134 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Jogurtové muffiny s čučoriedkami / čerešňami
13
porcií
obtiažnosť
732 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Zdravý jablkový dezert
14
porcií
obtiažnosť
996 kJ / porcia

Vaše premeny

Michaela Pařízková

Veľa nových chutných jedál a kilogramy šli samy dole

Milan Jaška

Môj zdravotný stav sa výrazne zlepšil a cítim sa oveľa lepšie

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!