Tekvica hokaido s parmezánom

Tekvica obsahuje vitamíny skupiny B (B1, B2, B3), veľké množstvo beta-karoténu a nájdeme v nej tiež často deficitný vápnik a železo. Obsahuje veľké množstvo draslíka, ktorý je potrebný pre zdravé srdce. Tekvica hokaido na seba viaže toxíny, robí dobre žalúdku, slezine a pankreasu.

Suroviny

100 g tekvice hokaido
10 g parmezánu
5 g olivového oleja
štipka byliniek (môže byť aj sušených, napr. ligurček)
štipka soli

1
porcia
obtiažnosť
492 kJ / porcia

Postup

Tekvicu hokaido umyjeme (šupku nelúpeme), odkrojíme konce, rozkrojíme napoly, vydlabeme a nakrájame na mesiačiky.

V miske rozmiešame olivový olej so soľou a sušeným korením, napr. ligurčekom, a parmezán nastrúhame najemno.

Na plech vyložený papierom na pečenie poukladáme tekvicu, potrieme ochuteným olejom, posypeme parmezánom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na cca 15 minút, kým nie je tekvica mäkká, a podávame.

1 porcia | doba prípravy 20 minút | 492 kJ / 118 kcal

Vhodné pre vegetariánov, zdroj vlákniny

Tuky
7,0 g
Sacharidy
9,0 g
Bielkoviny
5,0 g
Vláknina
1,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zeleninový šalát s tofu rezníčkami
2
porcie
obtiažnosť
1686 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pohánkové palacinky so špenátom a syrom
4
porcie
obtiažnosť
1739 kJ / porcia

Vaše premeny

Ingrid Vašková

Chcela som zhodiť prebytočné kilogramy a zlepšiť svoj zdravotný stav a to sa mi podarilo!

Jozef Rodák

Vadila mi moja nadváha a nedokázal som za mesiac schudnúť ani jedno kilo ...

Mária Čurmová

Už som mala dosť svojich pribúdajúcich kíl