ŠALÁT
4 ks steakov z lososa
listy rímskeho šalátu
250 g cherry paradajok
1 šalátová uhorka
1 žltá paprika
citrón
DRESING
2 lyžice medu
2 lyžice nasekaného kôpru
1 lyžica horčice
2 lyžice olivového oleja
Steaky si ochutíme, pokvapkáme citrónom, ľahko osolíme a okoreníme. Lososa uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme asi 20 minút na 200 °C. Listy šalátu umyjeme a dáme do väčšej misy, pridáme na polovice rozkrájané paradajky, uhorku a papriku. Pripravíme si dresing. Ten si vytvoríme zmiešaním všetkých surovín v menšej miske. Dôkladne spoločne premiešame dresing a šalát a prepojíme tak všetky chute. Servírujeme na jednotlivé taniere vždy s porciou lososa.
Zaujímavosť: Losos je zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín, tie sú známe okrem iného aj tým, že pomáhajú znižovať cholesterol. Rovnako ako ostatné ryby, aj losos obsahuje vitamín D, ktorý je veľmi prospešný pre ľudský organizmus.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 975 kJ / 233 kcal
Zdroj bielkovín, vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov