Šťavnatý losos s horčicovou zálievkou

Steak z lososa doplnený šalátom a výbornou aromatickú horčicovou zálievkou, ktorú musíte ochutnať, je ideálnym variantom ľahkého a pritom vyváženého obeda alebo večere.

Suroviny

ŠALÁT
4 ks steakov z lososa
listy rímskeho šalátu
250 g cherry paradajok
1 šalátová uhorka
1 žltá paprika
citrón
DRESING
2 lyžice medu
2 lyžice nasekaného kôpru
1 lyžica horčice
2 lyžice olivového oleja

4
porcie
obtiažnosť
975 kJ / porcia

Postup

Steaky si ochutíme, pokvapkáme citrónom, ľahko osolíme a okoreníme. Lososa uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme do rúry. Pečieme asi 20 minút na 200 °C. Listy šalátu umyjeme a dáme do väčšej misy, pridáme na polovice rozkrájané paradajky, uhorku a papriku. Pripravíme si dresing. Ten si vytvoríme zmiešaním všetkých surovín v menšej miske. Dôkladne spoločne premiešame dresing a šalát a prepojíme tak všetky chute. Servírujeme na jednotlivé taniere vždy s porciou lososa.

Zaujímavosť: Losos je zdrojom omega 3 nenasýtených mastných kyselín, tie sú známe okrem iného aj tým, že pomáhajú znižovať cholesterol. Rovnako ako ostatné ryby, aj losos obsahuje vitamín D, ktorý je veľmi prospešný pre ľudský organizmus.

  • 233 kcal / 974,6 kJ
  • Bielkoviny 23 g
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 9 g
  • Vláknina 3,7 g
  • Zdroj bielkovín, vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 975 kJ / 233 kcal

Zdroj bielkovín, vhodné pre deti, vhodné pre diabetikov

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zubáč pečený na ghí
4
porcie
obtiažnosť
970 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Burger s volským okom a omáčkou zo stonkového zeleru
4
porcie
obtiažnosť
2771 kJ / porcia

Vaše premeny

Petra Panská

Manžel a kolegovia v práci mi hovorili, že je vidieť, ako som schudla, a že mi to pristane

Jaroslav Vondrák

Aj napriek zdravotným problémom mám 41 kg dole

Tatiana Chekushkina

Nutriadapt zmenil môj život!