PANENKA
600 g bravčovej panenky
korenie
soľ
šťava z jednej limetky
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžica hrubozrnnej horčice
1 lyžica plnotučnej horčice
ZEMIAKOVÉ RÖSTI
250 g zemiakov typu B
2-3 lyžice vlažného mlieka
1 lyžička rozpusteného masla
2 lyžice nasekanej pažítky (môže byť aj petržlen)
1 vajíčko
soľ
hrsť 30 % strúhaného syra
štipka muškátového orieška
GRILOVANÁ ZELENINA
1 baklažán
1 cuketa
200 g cherry paradajok
3 strúčiky cesnaku
1 červená cibuľa
1-2 lyžice olivového oleja
soľ
korenie
rozmarín
tymián
PANENKA:
Zmiešame všetky ingrediencie a vytvoríme dresing, ktorým potrieme panenku. Tú zabalíme do alobalu a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C asi 30 - 40 minút, podľa veľkosti. Vnútri musí zostať ružová.
ZEMIAKOVÉ RÖSTI:
Zemiaky uvaríme, roztlačíme s maslom, mliekom a nasekanou pažítkou. Pridáme štipku muškátového orieška, soľ a korenie. Akonáhle zmes trochu vychladne, zapracujeme do nej jedno vajíčko a hrsť strúhaného syra. Pomocou väčšieho vykrajovadla vytvoríme malé kolieska, ktorá pečieme na pečenie papieri v rúre, kým nezískajú zlatú farbu.
GRILOVANÁ ZELENINA:
Baklažán nakrájame na 1 cm široké plátky, osolíme a necháme "vypotiť". Baklažán tým stratí svoju horkosť. Zeleninu nakrájame na malé kocky, cesnak na tenké plátky a cibuľu na štvrtiny. Všetko premiešame s trochou oleja. Pečieme na pečenie papieri v rúre na 180 ° C asi 25 - 30 min.
4 porcie | doba prípravy 45 minút | 1891 kJ / 452 kcal