Raw cherry zmrzlina

Suroviny

2 šálky surových kešu orieškov
2 šálky vody
1 šálka čerešní
1 lyžica bio kokosového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 bio vanilkový cukor (alt. trstinový s vanilkou)
2/3 šálky javorového sirupu
príp. 85 % čokoládu

4
porcie
obtiažnosť
1556 kJ / porcia

Postup

Namočte kešu oriešky do vody asi na 4 hodiny. Zlejte ich a prepláchnite čistou vodou.

(Ak pridávate čokoládu, dajte ju asi na pol hodiny do mrazničky vychladiť.) Oriešky rozmixujte s dvomi šálkami vody na hladkú zmes konzistencie masla.

Pridajte javorový sirup, čerstvú citrónovú šťavu, kokosový olej, vanilkový cukor s pravou vanilkou a niekoľko čerešní.

Mixujte, kým nedosiahnete krémovú konzistencie. Čerešní pridajte toľko, aby zmes zafarbila.

Môžete pridať na kúsky nasekanú čokoládu a zvyšok čerešní.

 

Rozdeľte do 4 malých mištičiek a dajte do mrazničky zmraziť asi na 2 hodiny.

Pozn.: Čokoláda nie je raw, tak nechávame na vás, ako s ňou naložíte - čistí "rawisti" si ju pravdepodobne nedajú, použijú radšej karob alebo bio kakao. Ale my ostatní, čo iba máme radi sladké raw dobroty, si ju môžme  pridať. :)

 

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1556 kJ / 372 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Raňajková kaša na cesty
1
porcia
obtiažnosť
1706 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Desiata / olovrant
Hroznové trifle s plodmi goji
4
porcie
obtiažnosť
649 kJ / porcia

Vaše premeny

Emilia Múdra

Treba iba chcieť, naučiť sa plánovať a zvyknúť si na „nový život“

Ivan Mariňák

Schudol som v kľude a bez hladovania

Svetluša Gaborová

Úpravou stravy k odbúraniu zdravotných problémov