2 šálky surových kešu orieškov
2 šálky vody
1 šálka čerešní
1 lyžica bio kokosového oleja
1 PL citrónovej šťavy
1 bio vanilkový cukor (alt. trstinový s vanilkou)
2/3 šálky javorového sirupu
príp. 85 % čokoládu
Namočte kešu oriešky do vody asi na 4 hodiny. Zlejte ich a prepláchnite čistou vodou.
(Ak pridávate čokoládu, dajte ju asi na pol hodiny do mrazničky vychladiť.) Oriešky rozmixujte s dvomi šálkami vody na hladkú zmes konzistencie masla.
Pridajte javorový sirup, čerstvú citrónovú šťavu, kokosový olej, vanilkový cukor s pravou vanilkou a niekoľko čerešní.
Mixujte, kým nedosiahnete krémovú konzistencie. Čerešní pridajte toľko, aby zmes zafarbila.
Môžete pridať na kúsky nasekanú čokoládu a zvyšok čerešní.
Rozdeľte do 4 malých mištičiek a dajte do mrazničky zmraziť asi na 2 hodiny.
Pozn.: Čokoláda nie je raw, tak nechávame na vás, ako s ňou naložíte - čistí "rawisti" si ju pravdepodobne nedajú, použijú radšej karob alebo bio kakao. Ale my ostatní, čo iba máme radi sladké raw dobroty, si ju môžme pridať. :)
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1556 kJ / 372 kcal