Pražma s citrónom a kuskusom

Pražma sa hodí do racionálneho aj redukčného jedálnička. Jedná sa o jednoduché jedlo vhodné na obed i na večeru a keď pridáte malý zeleninový šalát, nie je mu po nutričnej stránke čo vytknúť.

Suroviny

RYBA:
2 ks pražmy kráľovskej
4 plátky citrónu
2 vetvičky tymiánu
2 vetvičky rozmarínu
soľ
korenie
KUSKUS:
celozrnný kuskus
1 vetvička tymiánu
soľ
korenie
šťava z ½ citróna
1 PL olivového oleja

4
porcie
obtiažnosť
1402 kJ / porcia

Postup

Pražmu umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Ryby osolíme, okoreníme aj zvnútra a do každej vložíme po dvoch plátkoch citrónu, vetvičke tymiánu a rozmarínu. Položíme do pekáča s papierom na pečenie a dáme do vopred vyhriatej rúry piecť na 200 °C. Pečieme podľa veľkosti ryby, aspoň 30 minút.

Kuskus nasypeme do väčšej misy a zalejeme horúcou vodou, aby siahala centimeter nad okraj kuskusu. Premiešame a necháme pod pokrievkou napučať. Pridáme tymián a olivový olej, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou.

Rybu podávame s kopčekom kuskusu.

 

Pražma kráľovská - známa tiež ako Dorata - stredomorská ryba. Veľmi jemné, diétne, avšak nie príliš suché mäso sa priamo ponúka zaradiť do racionálneho jedálnička. Veľmi ľahko sa upravuje, skvele ladí s citrónovou šťavou a snáď všetkými bylinkami.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1402 kJ / 335 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Špaldoto so zeleninou a hríbmi
2
porcie
obtiažnosť
1474 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi
4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia

Vaše premeny

Adriana Marušiaková

Cítim sa zdravotne aj pohybovo lepšie

Oleg Guman

Jedálniček mi bol nastavený tak, aby čo najviac zohľadňoval moje chuťové preferencie, aj časové možnosti

Silvia Sokolová

Kilá išli dole rýchlejšie, ako som predpokladala