Plnené šampiňóny Portobello

Predstavte si teplý šalát caprese, servírovaný v grilovaných Portobello šampiňónoch, preliatych lahodnou omáčkou z cherry paradajok. Mňam. A máme tu bohaté, napriek tomu nízkokalorické predjedlo alebo ľahkú večeru.

Suroviny

4 ks portobello šampiňónov
1 balenie mozzarelly light alebo cherry mozzarelly
1 zväzok rozmarínu
olivový olej
balsamiko alebo balsamiko redukcia
6 ks sušených paradajok
250 g cherry paradajok
soľ
korenie
3 strúčiky cesnaku

4
porcie
obtiažnosť
552 kJ / porcia

Postup

Šampiňóny utrieme kuchynskou utierkou, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme okoreníme a do každého kúsku vložíme na menšie kúsky nakrájané sušené paradajky. Paradajky posypeme nasekaným rozmarínom a prikryjeme guľôčkami mozzarelly. Vložíme do zapekacej misky a pečieme v rúre predhriatej na 200 ° C asi 25 - 35 minút.

Omáčku z paradajok vytvoríme tak, že si na olivovom oleji rýchlo osmažíme na plátky nakrájaný cesnak. Pridáme rozpolené cherry paradajky. Všetko prehrejeme a osolíme, okoreníme a dochutíme balsamikom podľa chuti.

Zapečený šampiňón, servírujeme preliaty omáčkou z cherry paradajok, ozdobený lístkami čerstvej mäty. Pre ešte lepšiu chuť môžeme pokvapkať olivovým olejom.

4 porcie | doba prípravy 30 minút | 552 kJ / 132 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Pečený losos so zelenými fazuľkami a kôprovým prelivom
1
porcia
obtiažnosť
2099 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Pečené kuracie stehná s batátmi
1
porcia
obtiažnosť
1869 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Tesárová

Objavila som pre mňa nové potraviny, úpravy mäsa a kombináciu rôznych jedál

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla
-29 kilo

Darina Šramatá

Kľúčom k úspechu je disciplína a správne nastavenie mysle