2 vajcia + 3 bielky
100 g bezlepkových piškót
250 g nízkotučného tvarohu
250 g ricotty
30 g 4H proteínu vanilka
50 ml silného espressa
20 ml amaretta
2 PL kakaa
1/2 lyžičky perníkového korenia
Uvaríme silné espresso a pridáme do neho likér amaretto.
Dva žĺtky vyšľaháme do peny, postupne zašľaháme tvaroh, ricottu a 4H proteín vanilka.
V druhej mise vyšľaháme sneh z piatich bielkov a zľahka ho vmiešame do tvarohovej zmesi.
Do šiestich rovnako veľkých pohárov kladieme na dno piškóty, pokvapkáme ich kávou s Amaretto.
Ďalšiu vrstvu bude tvoriť tvarohová zmes.
Postup opakujeme až po okraj pohára.
Posledná tvarohovú vrstvu posypeme kakaom zmiešaným s perníkovým korením.
6 porcií | doba prípravy 30 minút | 633 kJ / 151 kcal