Pečený pstruh s celozrnným kuskusom a zeleninou

Do svojho jedálnička by sme nemali zabúdať zahŕňať ryby. Sú ľahké a optimálne k zaradeniu do redukčných výživových plánov. Jednoducho pripravený filet zo pstruha doplnený o sezónnu zeleninu a celozrnný kuskus nám zaručia chutný obed alebo večeru. Pstruh obsahuje rovnako ako ďalšie ryby omega 3 mastné kyseliny a pstruh ich obsahuje viac ako napr. kapor. Zeleninu je dobré pridať ku každému jedlu, pretože je zdrojom celej palety vitamínov a minerálnych látok, a celozrnný kuskus je vhodnejšou náhradou za klasický kuskus, pretože obsahuje viac vlákniny.

Suroviny

300 g filety pstruha (2 filety)
20 g masla (1 PL - polievkové lyžica)
20 g byliniek (2 PL, zmes čerstvých byliniek zo záhradky, petržlenová vňať, provensálske korenie a pod.)
3 g soli (½ ČL - čajovej lyžičky)
100 g celozrnného kuskusu
400 g špargle (alebo cukety či inej sezónnej zeleniny a so špargľou počkáme na jej sezónu)

2
porcie
obtiažnosť
2006 kJ / porcia

Postup

Maslo rozohrejeme na panvici, vložíme filety zo pstruha a opečieme ho z oboch strán. Dochutíme soľou a bylinkami.

Špargľu krátko povaríme (3 - 5 minút) v osolenej vode. Môžeme ju prepláchnuť studenou vodou, aby si udržala zelenú farbu (umytú cuketu nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska a nasucho upečieme v rúre, na grile alebo na panvici).

Kuskus pripravíme podľa návodu na obale.

Filet servírujeme spolu s kuskusom a špargľou alebo inou zeleninou.

TIP: Špargľu aj cuketu môžeme nahradiť akoukoľvek sezónnou zeleninou (varenú alebo upečenú v rúre, na grile alebo na panvici).

 

 

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 2006 kJ / 479 kcal

Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny

Tuky
17,0 g
Sacharidy
37,0 g
Bielkoviny
41,0 g
Vláknina
8,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Zelerové hranolky so Šmakounom a jogurtovým dipom
1
porcia
obtiažnosť
1728 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Kuracie prsia zapekané so syrom, špargľou a zemiakmi
4
porcie
obtiažnosť
1535 kJ / porcia

Vaše premeny

Alica Andrijková

Zmenila som pohľad na jedlo ako celok – hladovky som vymenila za kvalitné a vyvážené jedlo

Karol Havelka

Som rád, že som sa posunul správnym smerom, a za seba môžem "večným dietárom" NUTRIADAPT smelo odporučiť

Jarmila Čížková

Oveľa lepšie si mi dýcha, prestali ma bolieť kĺby, celkovo som menej unavená a cítim sa oveľa mladšie