300 g filety pstruha (2 filety)
20 g masla (1 PL - polievkové lyžica)
20 g byliniek (2 PL, zmes čerstvých byliniek zo záhradky, petržlenová vňať, provensálske korenie a pod.)
3 g soli (½ ČL - čajovej lyžičky)
100 g celozrnného kuskusu
400 g špargle (alebo cukety či inej sezónnej zeleniny a so špargľou počkáme na jej sezónu)
Maslo rozohrejeme na panvici, vložíme filety zo pstruha a opečieme ho z oboch strán. Dochutíme soľou a bylinkami.
Špargľu krátko povaríme (3 - 5 minút) v osolenej vode. Môžeme ju prepláchnuť studenou vodou, aby si udržala zelenú farbu (umytú cuketu nakrájame na cca 1 cm hrubé kolieska a nasucho upečieme v rúre, na grile alebo na panvici).
Kuskus pripravíme podľa návodu na obale.
Filet servírujeme spolu s kuskusom a špargľou alebo inou zeleninou.
TIP: Špargľu aj cuketu môžeme nahradiť akoukoľvek sezónnou zeleninou (varenú alebo upečenú v rúre, na grile alebo na panvici).
2 porcie | doba prípravy 30 minút | 2006 kJ / 479 kcal
Vhodné pre deti a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny