Pečené kura s kapustou a zemiakmi varenými v šupke

Klasický obed môžeme ozvláštniť varením zemiakov v šupke. Tento variant prípravy je zdravší, pretože zemiaky varené v šupke sú ako príloha vhodnejšie ako ošúpané pre svoj nižší glykemický index.

Suroviny

1 celé kura
4 čajové lyžičky soli
3/4 balenia bielej kvasenej kapusty
4 čajové lyžičky mletej rasce
10 ks stredne veľkých zemiakov
8 polievkových lyžíc repkového oleja

4
porcie
obtiažnosť
2064 kJ / porcia

Postup

Umyté kurča posolíme a do dutiny vložíme kapustu. Posypeme rascou, polejeme olejom, vložíme do pekáča, prilejeme vodu a pečieme pri 200 °C cca 1,5 hodiny domäkka.

Zemiaky dôkladne opláchneme, vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme. Potom už len zemiaky zlejeme.

Uvarené zemiaky môžeme ošúpať. Podávame s upečeným kurčaťom a kapustou.

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 2064 kJ / 493 kcal

Vhodné prešportovcov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny, nízkyglykemický index.

Tuky
15,0 g
Sacharidy
48,0 g
Bielkoviny
37,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Chilli kuskus ako príloha
6
porcií
obtiažnosť
980 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zapečená cuketa s kozím syrom a quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1843 kJ / porcia

Vaše premeny

Jozefína Šottníková

Znova si môžem obliecť všetko, čo mám v šatníku

Marek Varkoček

Žiadne hladovanie, iba zmena stravovacích návykov a skladby jedla

Mgr. Katarína Halandová Uhrinová

Moja premena