600 g chudého hovädzieho mäsa
20 g cesnaku (4 strúčiky)
50 g slepačích vajec (1 ks veľkosti M)
50 g žltej cibule (1 ks)
50 g červenej cibule (1 ks)
10 g byliniek (napr. tymian, rozmarín, bazalka podľa chuti)
500 g čerstvej zeleniny (napr. paradajky, uhorka, poľníček, rukola, apod.)
500 g zemiakov
2 g soli (podľa chuti)
2 g čierneho korenia (podľa chuti)
12 g dijonskej horčice (1 ČL)
Chudé hovädzie mäso si nahrubo pomelieme najlepšie doma, zmiešame so surovým vajíčkom, najemno nakrájanou žltou cibuľou, drveným alebo prelisovaným cesnakom, bylinkami, korením, soľou a horčicou.
Zo vzniknutej zmesi vytvarujeme 4 karbonátky a opečieme na kontaktnom grile alebo titánovej panvici bez tuku.
Zemiaky uvaríme najlepšie v šupke. Tento variant prípravy je zdravší, pretože zemiaky varené v šupke sú ako príloha vhodnejšie ako ošúpané pre svoj nižší glykemický index.
Karbonátky podávame so zemiakmi, najemno nakrájanou červenou cibuľou (môže byť aj na kolieska alebo mesiačiky) a môžeme pridať aj trochu horčice. Doplníme miešaným zeleninovým šalátom.
4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1646 kJ / 393 kcal
Vhodné pre celú rodinu a športovcov, zdroj bielkovín a vlákniny