50 g slepačieho vajca (1 ks)
40 g bielkov zo slepačích vajec (z 2 vajec)
30 g baby špenátu (1 hrsť)
30 g rukoly (1 hrsť)
10 g lúpaných slnečnicových semienok (1 polievková lyžica)
50 ml čerstvého polotučného mlieka
3 g soli (0,5 čajovej lyžičky)
3 g čierneho korenia (0,5 čajovej lyžičky)
5 g rozpusteného masla (ghí, 1 čajová lyžička)
25 g ražného knäckebrotu (2 ks)
V miske rozšľaháme vidličkou vajíčko, bielky a mlieko a vmiešame tiež soľ a korenie. Pridáme rukolu, špenát a slnečnicové semienka a ešte jemne premiešame.
Zmes vlejeme na rozpálenú panvicu potretú rozpusteným maslom (ghí) a z oboch strán opražíme.
Podávame s ražným knäckebrotom.
1 porcia | doba prípravy 15 minút | 1240 kJ / 296 kcal
Vhodné pre diabetikov, vhodné pre športovcov, vhodné pre deti, vhodné pre vegetariánov, zdroj bielkovín, zdroj vlákniny