Frittata - talianska omeleta

Rúru predhrejeme na 180cm. Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Suroviny

1 lyžička olivového oleja
300 g póru
2 menšie cukety
3 jarné cibuľky
štipka soli a bieleho korenia
2 veľké hrste mladého špenátu
2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
10 vaječných bielkov
50 g syra feta

2
porcie
obtiažnosť
794 kJ / porcia

Postup

Rúru predhrejeme na 180cm.

Pór nakrájame na tenké kolieska a orestujeme na olivovom oleji v panvici, ktorú je možné vložiť do rúry.

Cuketu nakrájame na polkolieska a pridáme k póru.

Rovnako tak pokrájanú jarnú cibuľku.

Všetko spoločne chvíľu opekáme.

Nakoniec pridáme špenátové listy, nasekanú petržlenovú vňať, všetko osolíme a okoreníme.

Zložíme z platne.

Zmes zalejeme vaječnými bielkami a zamiešame.

Ak nemáme panvicu, ktorú je možné vložiť do rúry, preložíme zmes do pekáča alebo môžeme použiť aj formu na muffiny.

Povrch posypeme nadrobeným feta syrom a vložíme do rúry.

Pečieme asi 20 - 30 minút, kým nie je povrch zlatistý.

Podávať môžeme teplé aj studené, nakrájané na trojuholníčky.

2 porcie | doba prípravy 30 minút | 794 kJ / 190 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Šaláty
Teplý paradajkový šalát
1
porcia
obtiažnosť
1369 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Zemiaky s morčacím mäsom, špenátom a kyslou smotanou
1
porcia
obtiažnosť
2008 kJ / porcia

Vaše premeny

Katarína Švajdová

Opäť sa cítim dobre

Dávid Kutej

Bál som sa, či nejde o ďalšiu diétu v prášku

Veronika Rozumová

Bolo to to najlepšie, čo som mohla spraviť!