500 g čerstvých zelených fazuliek
4 lyžice panenského olivového oleja
10 sardelových rezov
25 ks kapary
šťava z 1 citróna
soľ
korenie
Do veľkého hrnca dáme vodu, ktorú osolíme a privedieme k varu. Potom do nej vsypeme fazuľky a necháme asi 3 minúty variť. Potom ich rýchlo scedíme a prepláchneme studenou vodou. Fazuľky si tak zachovajú nielen krehkosť, pretože sa zastaví proces varu, ale tiež sýto zelenú farbu.
Zálievku pripravíme tak, že kapary a sardelky nasekáme nadrobno, dáme do šalátovej misy a premiešame s citrónovou šťavou a 4 lyžicami oleja.
Fazuľky so zálievkou dôkladne premiešame a ihneď podávame.
4 porcie | doba prípravy 15 minút | 927 kJ / 222 kcal
Vhodné pre diabetikov, zdroj vlákniny, nízky GI