300 g morčacích pŕs
240 g mrkvy
150 g sladkých zemiakov - batátov
40 g cibule
10 g oleja alebo masla
100 g zemiakov
2 polievkové lyžice suchého bieleho vína
1 strúčik cesnaku
štipka soli
štipka čierneho korenia
Mäso umyjeme a nakrájame na plátky.
Mrkvu, batáty, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Pridáme nadrobno nasekaný cesnak a všetko spolu s mäsom zmiešame, zľahka ochutíme soľou a hrubo mletým korením.
Pripravenú zmes vložíme do papiera na pečenie, podlejeme trochou vína a pokvapkáme olejom. Papier zviažeme špagátom, dáme na plech a pečieme 50 minút vo vyhriatej rúre na 160 °C.
Pred koncom pečenia papier otvoríme a všetko zapečieme.
2 porcie | doba prípravy 50 minút | 1600 kJ / 382 kcal
Vhodné pre diabetikov, zdroj bielkovín, nízký GI