2 dl červené šošovky
0,5 l zeleninového vývaru
4 ks nasekaných paradajok
2 ks cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice olivového oleja
2 lyžičky čerstvého zázvoru
2 lyžičky korenia Garam masala
1 lyžička kari
0,5 lyžičky kurkumy
1 lyžička rímskej rasce
citrónová šťava
čerstvý koriander
nízkotučná kyslá smotana
Na oleji zľahka osmažíme najemno nakrájanú cibuľku, pridáme prelisovaný cesnak, garam masalu, rímska rascu, karí a kurkumu. Všetko premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme šošovicu, jemne nastrúhaný zázvor a paradajky. Dusíme do zmäknutia šošovice, cca 15-20 minút. Môžeme dochutiť citrónovou šťavou.
Servírujeme na tanier s kopčekom kyslej smotany posypanej čerstvým koriandrom.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1158 kJ / 277 kcal