600 g morčacích pŕs
200 g červenej cibule alebo šalotky
600 g baby špenátu
40 g píniových orieškov
20 g olivového oleja (2 PL)
soľ (podľa chuti)
korenie (podľa chuti)
Čerstvý špenát zbavíme listovej stopky, sparíme v sitku vriacou vodou (napríklad z rýchlovarnej kanvice) a ihneď schladíme studenou tečúcou vodou (špenátu zostane krásne zelená farba). Prebytočnú tekutinu vyžmýkame a špenát zmiešame v miske s olejom, soľou, korením a píniovými orieškami.
Cibuľu olúpeme a nakrájame na štvrtky alebo na polovičky, podľa jej veľkosti. Morčacie mäso nakrájame na väčšie kúsky, okoreníme, osolíme a spoločne s cibuľou napicháme na špízy, ktoré ugrilujeme alebo orestujeme na troške oleja zo všetkých strán dozlatista.
Podávame so špenátom.
TIP: Skúste tiež Morčací špíz s paradajkovou salsou a zemiakmi.
4 porcie | doba prípravy 30 minút | 1341 kJ / 321 kcal
Vhodné pre deti, diabetikov a športovcov, zdroj bielkovín, bez lepku