Mandľové srdiečka máčané v čokoláde

Pripravte si zdravší variant klasickej cukrovinky. Namiesto bielej múky použite špaldovú a miesto džemu mandľové maslo. A ak ešte cukrovinky namočíte do čokolády, určite neodoláte.

Suroviny

200 g špaldovej múky
100 g masla
50 g trstinového cukru
1 žĺtok
strúhaná kôra z polovice bio citróna
mandľové maslo
čokoláda s obsahom kakaovej hmoty min. 70%

40
porcií
obtiažnosť
343 kJ / porcia

Postup

Maslo, žĺtok, citrónovú kôru a cukor vymiešajte do peny a potom pridajte múku. Vypracujte vláčne cesto a nechajte najlepšie cez noc odpočívať v chladničke. Druhý deň ho pred spracovaním nechajte ešte chvíľu povoliť, vyvaľkajte placku a vykrajujte srdiečka. Pečte pri teplote 180 °C približne 10 minút. Polovicu upečených srdiečok z pólky namočte do čokolády a nechajte zaschnúť. Nakoniec zlepte mandľovým maslom vždy jedno čokoládové srdiečko s klasickým.

Hoci ide o zdravší variant cukrovinky, stále ide o dezert. Odporúčame konzumovať maximálne 3 ks za deň a to v rámci raňajok alebo miesto desiaty.

TIP: Tým, že do čokolády nenamáčame celá zlepené srdiečka, ale len ich jednu časť, zaručíme, že cukrovinky nebudú tak kaloricky výdatné. Napriek tomu si vďaka čokoláde zachovajú pekný vzhľad i čokoládovú chuť. Ak chcete znížiť množstvo tuku a kalórií, čokoládu vynechajte.

40 porcií | doba prípravy 90 minút | 343 kJ / 82 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Dezerty
Cheesecake s rebarborovým prelivom
8
porcií
obtiažnosť
1128 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Dezerty
Kokosový chia puding
4
porcie
obtiažnosť
560 kJ / porcia

Vaše premeny

Andrea Horáková

Čo robiť, keď rada jem a ak som nervózna, pridám si jedlo navyše?

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Stanislava Behilova

Schudla som 29 kg a zdravotný stav sa mi postupne upravuje