200 g špaldovej múky
100 g masla
50 g trstinového cukru
1 žĺtok
strúhaná kôra z polovice bio citróna
mandľové maslo
čokoláda s obsahom kakaovej hmoty min. 70%
Maslo, žĺtok, citrónovú kôru a cukor vymiešajte do peny a potom pridajte múku. Vypracujte vláčne cesto a nechajte najlepšie cez noc odpočívať v chladničke. Druhý deň ho pred spracovaním nechajte ešte chvíľu povoliť, vyvaľkajte placku a vykrajujte srdiečka. Pečte pri teplote 180 °C približne 10 minút. Polovicu upečených srdiečok z pólky namočte do čokolády a nechajte zaschnúť. Nakoniec zlepte mandľovým maslom vždy jedno čokoládové srdiečko s klasickým.
Hoci ide o zdravší variant cukrovinky, stále ide o dezert. Odporúčame konzumovať maximálne 3 ks za deň a to v rámci raňajok alebo miesto desiaty.
TIP: Tým, že do čokolády nenamáčame celá zlepené srdiečka, ale len ich jednu časť, zaručíme, že cukrovinky nebudú tak kaloricky výdatné. Napriek tomu si vďaka čokoláde zachovajú pekný vzhľad i čokoládovú chuť. Ak chcete znížiť množstvo tuku a kalórií, čokoládu vynechajte.
40 porcií | doba prípravy 90 minút | 343 kJ / 82 kcal