60 g červenej šošovice
70 g batátov (sladkých zemiakov)
100 g kuracích pŕs
2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru
5 g olivového oleja
1 šalotka
kari korenie
soľ, korenie
zelené bylinky na ozdobu
Šalotku pokrájame a na olivovom oleji mierne orestujeme.
Kuracie mäso nakrájame na tenšie plátky, ktoré osolíme a okoreníme. Vhodíme do panvice k šalotke a orestujeme.
Poprášime karí korením a pridáme na kocky nakrájané batáty.
Asi 5 minút opekáme a následne prisypeme šošovicu, spolu s ňou prilejeme asi 2-3 dcl vody alebo zeleninového vývaru (počas varenia prilievame podľa potreby) a ďalších 10 minút dusíme, kým nie je šošovica uvarená.
Pokrm dochutíme soľou a korením.
Zdobíme čerstvými bylinkami. Vynikajúci je napr. koriander.
1 porcia | doba prípravy 30 minút | 1636 kJ / 391 kcal