100 g hovädzieho mäsa na biftek
5 ml olivového oleja
štipka soli
štipka čierneho korenia
65 g špaldového kuskusu
80 g baklažánu
60 g cukety
80 g červenej papriky
vetvička rozmarínu k ozdobenie
Mäso zľahka naklepeme rukou, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme cca 20 minút odležať.
Zeleninu očistíme, pokvapkáme taktiež olejom, osolíme a grilujeme na kontaktnom grile a alebo na papieri na pečenie v rúre s grilom dozlatista.
Kuskus pripravíme podľa návodu na obale a ochutíme soľou a korením.
Biftek sprudka opečieme na oleji po oboch stranách, osolíme a necháme chvíľu odpočinúť. Potom ho nakrájame na plátky a podávame s kuskusom a grilovanou zeleninou.
TIP: Ak chceme mäso dobre prepečené aj vnútri, z každej strany ho sprudka opečieme cca 3 minúty a potom ho ešte cca 8 minút dopečieme na miernom plameni.
1 porcia | doba prípravy 40 minút | 1849 kJ / 442 kcal
Vhodné pre športovcov a diabetikov, zdroj bielkovín a vlákniny