Krém z kvaky so šampiňónmi

Viete ako vyzerá a chutí kvaka? Je to fialová koreňová zelenina podobná bielej reďkovke. Obsahuje veľa vitamínu C a B. Skúste našu krémovú polievku, ktorá vás zahreje a posilní vašu imunitu.

Suroviny

1 kg kvaky
4 väčšie zemiaky
30 g masla
1,5 l zeleninového vývaru
1 cibuľa
1 pór
2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie
100 g šampiňónov
smotana 12%
petržlenová vňať na ozdobu

4
porcie
obtiažnosť
1331 kJ / porcia

Postup

Cibuľu nakrájame na kocky a speníme v hrnci na masle. Kvaku olúpeme, tiež nakrájame na kocky a osmažíme na masle spolu so spenenou cibuľkou. Zmes kvaky a cibule zalejeme zeleninovým vývarom. Osolíme, okoreníme, pridáme lisovaný cesnak a varíme asi 20 minút. Podľa potreby pridávame vývar a miešame. Po 20 minútach pridáme na kocky nakrájané zemiaky a varíme tak dlho, kým nie sú zemiaky i kvaka mäkké - asi 20 minút. Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Nakoniec pridáme trochu smotany a zamiešame. Šampiňóny nakrájame na širšie plátky a orestujeme na kvapke olivového oleja. Zložíme z panvice na papierovú utierku, aby sme sa zbavili prebytočnej vody a oleja. Pridáme ich na záver servírovania do polievky pre ešte lepšiu chuť. Všetko dozdobíme petržlenovou vňaťou.

 

 

4 porcie | doba prípravy 60 minút | 1331 kJ / 318 kcal

Ďalšie recepty

35 minút
Polievky
Tekvicový krém
4
porcie
obtiažnosť
640 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Polievky
Tekvicové curry s quinoou
2
porcie
obtiažnosť
1905 kJ / porcia

Vaše premeny

Iveta Benedikovičová

„Schudni, je to v hlave“

Roman Maljacek

Som spokojný sám so sebou, cítim sa oveľa lepšie

Oľga Kocianová

Dozvedela som sa o Vás od brata, ktorý s Vašou pomocou schudol 30 kg.