Kačacie prsia pečené so zeleninou

Kačica sa radí medzi tučné jedlá, preto ju odporúčame naozaj výnimočne. Pripravte si ju preto s mrkvou, ktorá vďaka svojej vláknine podporuje trávenie a znižuje hladinu LDL cholesterolu a s hráškom, ktorý dodá pokrmu spolu s mrkvou plno vitamínov.

Suroviny

1 lyžička olivového oleja
150 g kačacích pŕs
soľ
korenie
100 g mrkvy
60 g zeleného hrášku

1
porcia
obtiažnosť
1486 kJ / porcia

Postup

Na grilovacej panvici rozpálime olej a orestujeme na ňom z oboch strán kačacie prsia. Ku koncu mäso osolíme, okoreníme a pridáme hrášok a na tenké plátky (pomocou škrabky) nakrájanú mrkvu. Všetko spolu premiešame, prehrejeme a podávame.

1 porcia | doba prípravy 15 minút | 1486 kJ / 355 kcal

Vhodné pre: nízkosacharidovú stravu, zdroj bielkovín, nízky glykemický index

Tuky
19,0 g
Sacharidy
15,0 g
Bielkoviny
34,0 g
Vláknina
5,0 g

Ďalšie recepty

35 minút
Hlavné jedlá
Morčacie prsia na hubách s varenými batátmi
4
porcie
obtiažnosť
1575 kJ / porcia
akce
Ako vám test metabolizmu pomôže k štíhlej postave?
35 minút
Hlavné jedlá
Tvarohový zemiak s mexickou salsou
4
porcie
obtiažnosť
960 kJ / porcia

Vaše premeny

Barbora Šebeková

Dopriať svojmu telu to, čo potrebuje - o tom je chudnutie

Róbert Gažo

Neveril som, že schudnem a nakoniec schudol som viac ako bol plán

Martin Bartys

Tlak sa mi vrátil do normálu a omladol som o 10 rokov